Ce este Mindfulness?
 

Mindfulness reprezintă o cale de a ajunge într-o relație sănătoasă și înțeleaptă cu noi înșine și cu cei din jur, un mod de a gestiona eficient și echilibrat viața cu toate situațiile și experiețele întâlnite, un mod de a învața să gestionăm atât stresul cât și diferite condiții medicale. Bazele atitudinale ale practicii mindfulness includ: non-evaluarea/ non-judecata („nonjudging”), răbdarea, curiozitatea/ mintea începătorului, încrederea, non-lupta, acceptarea, recunoștința, generozitatea și compasiunea.

Prin practica mindfulness, putem deveni mai conștienți de gândurile noastre, de sentimente și senzații ale corpului, în momentul prezent. Practica constantă, regulată, dezvoltă acest „observator” ne-reactiv care ne permite să răspundem conștient, cu claritate și focus, în loc să reacționam dintr-un model obișnuit, habitual. Această abilitate deschide posibilitatea de a ne confrunta mai înțelept, mai adaptat, cu dificultățile întâlnite în viață, zi de zi, și de a alege ceea ce ne hrănește și dezvoltă pe noi înșine și pe alții.

Printre beneficiile practicării mindfulness, confirmate deja de mii de studii realizate de-a lungul ultimilor 30 de ani, se numără: reducerea stresului, creșterea rezilienței, dezvoltarea capacității de reglare și autoreglare emoțională, creșterea capacității de a demonstra compasiune și empatie, stare generală de bine, sănătate și echilibru. Sesiunile de mindfulness se pot organiza Seara sau Dimineața, și în cadrul a două – trei ore, experimentăm diverse practici formale de mindfulness.

Sesiunile de mindfulness sunt despre tine și despre conexiunea la prezent, și reprezintă câteva ore pentru a te apropia de tine însuți și de a descoperi cum poți sta ancorat în prezent. Sesiunile de mindfulness se adresează oricui dorește să practice #mindfulness, oricărui curios în legătură cu subiectul unui eveniment sau pur și simplu, oricui își dorește să înțeleagă mai multe despre sine.


Reducerea stresului

Reducem și gestionăm eficient stresul


Creșterea rezilienței

Construim reziliența prin antrenament mental


Reglarea emoțională

Cultivăm sănătatea emoțională


Wellbeing

Îmbunătățirea stării de bine și a sănătății


Trăiește în prezent

Ne ancorăm și ne conectăm la momentul prezent


Echilibru și înțelepciune

Cultivarea echilibrului emoțional și
chibzuinței


Cultivarea relațiilor

Cultivarea unor relații armonioase și sănătoase


Entuziasm pentru viață

Descoperim o perspectivă complet nouă